Navigatie instructies kloppen niet

De navigatie-instructies kunnen in bepaalde gevallen afwijken van de werkelijke situatie. Dit heeft te maken met de onderliggende data en kan om technische redenen niet altijd worden voorkomen. Daarom adviseren wij de gesproken tekst en route instructies als ondersteunend te gebruiken maar vooral ook de routelijn te volgen. De combinatie van deze drie bronnen zorgt voor een zorgeloze fiets- of wandeltocht.

Onderstaand nog wat voorbeelden van situaties die kunnen voorkomen 

Voorbeeldsituatie 1

Stel de straat waarin u rijdt gaat officieel met een bocht naar rechts terwijl u de weg ook kunt vervolgen door rechtdoor te rijden. Als u in dit geval op een geplande route rijdt dan gaat voor u de routelijn rechtdoor maar krijgt u als navigatie instructie " sla links af". In dit geval slaat u in technische zin inderdaad links af t.o.v. de straat waarin u rijdt maar in de praktische zin rijdt u recht door. Daarom is het verstandig ook oog te houden op de routelijn en de instructies als ondersteunend te gebruiken.

Voorbeeldsituatie 2

U merkt dat bij de gesproken instructies een knooppunt wordt overgeslagen. Dit kan voorkomen omdat wij de bestanden met knooppunten krijgen aangeleverd door externe partijen. Als er een knooppunt mist of niet goed in de data is verwerkt wordt het nummer niet uitgesproken of getoond. Ook hier geldt, hou ook oog op de routelijn in de navigatie app.

Voorbeeldsituatie 3

In uitzonderlijke gevallen en afhankelijk van o.a. de aangeleverde databestanden kan een routelijn aan de verkeerde kant van de weg worden getoond. Dit komt omdat veel Geodata op basis van luchtfoto's worden gemaakt en niet altijd op de perfecte geolocatie wordt afgebeeld. Gebruik daarom altijd uw gezonde verstand en fiets op de daarvoor bestemde paden.

Navigeer je langs een gevaarlijke plek of mis je een knooppuntenbordje? 

Kijk dan hier hoe je dat heel eenvoudig kan doorgeven.


Heeft dit artikel je vraag beantwoord? Bedankt voor je terugkoppeling Er was een probleem bij het toevoegen van jouw feedback, probeer het nog eens.