Zelf routes maken op de website

Met de routeplanner op www.route.nl/routeplanner kan je zelf een route uitstippelen. Maak een route en klik vervolgens op het knopje 'Opslaan'. Geef de route een naam, vul eventueel informatie aan en voeg uitsluitend eigen foto’s toe. Onder het tabje ‘Route openbaar’ kan je je route openbaar zetten door op het open slotje te klikken. Dan is het ook mogelijk de route met anderen te delen.

Fietsroute maken met knooppunten en pinpoints

Ga naar de routeplanner en kies eerst (links naast de kaart) of je een fiets of wandelroute wil maken en welke elementen (zoals horeca, bezienswaardigheden enz.) je afgebeeld wil zien.Vervolgens ka je een route maken door knooppunten in de gewenste volgorde aan te klikken. Ook kan je  zelfgemaakte pinpoints toevoegen als start-, eind- of tussenpunt door met de muis op een wegsegment te klikken en een marker te plaatsen. Vervolgens kies je weer een nieuw routepunt enz. Als je klaar bent sla je de route op met een zelf gekozen naam en kan je de route bij mijn routes (klik op je account rechts bovenaan de pagina) terugvinden.

Wandelroute maken (in stad)

Volgorde knooppunten wijzigen (op de website)

Wanneer je de route bewerkt worden de knooppunten (op de website)  aan de rechterzijde van het scherm getoond in de volgorde waarop je ze hebt aangeklikt. Vóór het knooppunt staan 3 puntjes onder elkaar (zie onderstaande foto, geel gemarkeerd). Als je  op deze 3 puntjes klikt en met de muis vasthoudt kan je de knooppunten in de lijst verschuiven naar de door jou gewenste plek. 

Later een knooppunt toevoegen

Ben je een knooppunt in je route vergeten? Geen probleem, ga als volgt te werk. Voeg het knooppunt of de pinpoint toe als laatste punt in je route. Dit knooppunt staat nu onderaan in de lijst zoals aan de rechterkant van het scherm afgebeeld. Kijk eerst tussen welke 2 routepunten dit vergeten knooppunt moet komen te staan. Pak vervolgens het laatst knooppunt op door op de 3 puntjes te klikken en sleep het knooppunt naar de gewenste positie.

Knooppunt verwijderen

Naast het knooppunt of de pinpoint (in de routelijst, naast de kaart op het scherm) staat een kruisje. Als je hierop klikt wordt het betreffende punt uit de route verwijderd. 

Routelijn verleggen

Je kan ook met je muis op een routelijn gaan staan en als het handje met zijn vinger naar voren wijst (en een klein bolletje op de routelijn in beeld komt) kan je de lijn verplaatsen naar bijvoorbeeld een ander knooppunt op de kaart.Dit vereist enig oefening maar is een hele handige manier om de route aan te passen

Heeft dit artikel je vraag beantwoord? Bedankt voor je terugkoppeling Er was een probleem bij het toevoegen van jouw feedback, probeer het nog eens.