Hoogteverschillen

Heb je al kennis gemaakt met de nieuwste functionaliteit op onze website en in de route.nl app? Sinds kort vind je bij iedere route een hoogtegrafiek, waarmee je precies kunt zien op welke plek een route bergop en bergaf gaat. Zo kun je makkelijker routes kiezen die passen bij jouw voorkeuren.

Routes

Bij alle routes op onze website vind je een hoogteprofiel bij de route informatie aan de linkerkant van het scherm. Hier staat ook bij vermeld hoeveel hoogtemeters een route heeft, zodat je in één oogopslag kunt zien of het een vlakke of juist een heuvelachtige route is. Op de kaart kun je de hoogtegrafiek gedetailleerder bekijken. Klik daarvoor op het één na laatste icoontje op het menu aan de onderkant van de kaart. De grafiek verschijnt dan vanzelf op de kaart.

Planner

In de routeplanner kun je het hoogteprofiel bekijken door op het derde icoontje van onderen in het menuutje aan de linkerkant van het scherm te klikken. Als je je route plant door knooppunten aan te klikken, zie je vanzelf de grafiek verschijnen onderaan het scherm.

App

Ook in de app kun je gebruik maken van het hoogteprofiel. Als je de GPS-functie van de app aanzet kun je voortaan niet alleen op de kaart zien waar je bent, maar je ziet ook in de hoogtegrafiek onderaan het scherm waar je je bevindt. Zo weet je van tevoren wat je verderop op de route kunt verwachten: een klimmetje, een vlak stuk of een afdaling.

Klik op het hoogtesymbool (linksboven geel gemarkeerd) en het hoogteprofiel van jouw route verschijnt onder in beeld (geel gemarkeerd).