Honden welkom?

Wij krijgen via het help center regelmatig vragen of honden welkom zijn op bepaalde routes. Veel routes worden gemaakt door gebruikers en dan staat het niet aangegeven of is het gewoon onbekend. Op onderstaande links vind je meer info over toegankelijkheid met honden in diverse natuurgebieden. Honden zijn vaak toegestaan mits aangelijnd. Op onderstaande sites van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten kan je eventueel meer informatie vinden. 

Staatsbosbeheer toegangsregels

samenvatting op hun website:

Honden

"De algemene regel is: honden zijn welkom, maar wel aan de lijn. Er gelden een aantal uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld gebieden waar grazers lopen; daar zijn honden niet toegestaan. Maar er zijn ook routes en plekken waar honden los mogen. En met 'los' bedoelen we dan 'zonder riem', maar wel onder appèl; de baas moet elk moment kunnen ingrijpen. Kijk voor een overzicht op DoggyDating.com. In het voorjaar zijn op veel plekken de regels aangescherpt om op de grond broedende vogels of pasgeboren dieren te beschermen. Ook hier geldt: kijk altijd op de borden bij de toegang van het gebied."

bron: https://www.staatsbosbeheer.nl/contact/toegangsregels

Natuurmonumenten toegangsregels

Zij schrijven op hun website:

Honden aan de lijn

"In de meeste natuurgebieden kan je heerlijk wandelen met de hond, mits aangelijnd. Er zijn ook een paar gebieden waar honden niet welkom zijn. Aangelijnde honden blijven op het pad en vormen zo geen overlast voor vogels en wild. Ook kunnen andere bezoekers zo in alle rust genieten van de natuur." 

Bron: https://www.natuurmonumenten.nl/wandelen-met-de-hond

Heeft dit artikel je vraag beantwoord? Bedankt voor je terugkoppeling Er was een probleem bij het toevoegen van jouw feedback, probeer het nog eens.